Diğer sarımsak tabletleri fermente edilmemiş olan bildiğimiz sarımsaktan elde edilir. Doğal olarak koku yapar. MDC Black Garlic ise fermantasyon sonucu elde edilen siyah sarımsaktan üretilir. Bu işlem bildiğimiz sarımsağın 60 güne kadar 60-90 C° sıcaklıkta ve belirli nem aralığında bekletilerek mayalanmasından oluşur. Herhangi bir kimyasal katkı maddesi kullanılmaz. Fermantasyon sürecinde bildiğimiz sarımsakta bulunan kokulu Allisin bileşeni siyah sarımsakta S-Allilsisteine dönüşür. S-Allilsistein kokusuzdur, dolayısıyla siyah sarımsak kokmaz. S-Allilsistein vücudumuzda suda çözünür özellik gösterir bu sebeple dokulara erişim hızı yüksektir, güçlü bir antioksidandır ve doğal enerji vererek vücuttan toksik madde atılımını hızlandırır.