BETA GLUKANIN Bağışıklık Sİstemine Etkisi Nedir?
Düzgün çalışan bir bağışıklık sistemi, virüsler de dahil olmak üzere hastalık etkenlerine karşı savunma için çok önemlidir.¹
Beta-glukanın yaşanan enfeksiyonların sayısı ve ciddiyeti üzerindeki koruyucu etkisi bilinmektedir. ¹’²


BETA GLUKAN Elde Edilme Yöntemi Neden Önemlidir?
Takviye olarak kullanılacak Beta-glukanın elde edilme yöntemi kalitesini ve sağlayacağı faydayı etkileyebileceğinden önemlidir.²’³
 PROBETA içeriğindeki Beta Glukan düşük molekül ağırlıklı ve Toz formdadır.⁷
 

PROBİYOTİK MİKROORGANİZMA/ BETA GLUKAN Karışımı Etkisi Nedir?
Probiyotik mikroorganizmaların ve
Beta-glukanın karışımı bağışıklık sistemi üzerinde güçlü etki gösterir. Bu güçlü etkiye sinerjik etki denir. Bu kombinasyon bağışıklığın doğru çalışmasını organize ederek güçlü koruyucu etkiye yol açar.⁴
 

PROBİYOTİK BAKTERİLERİN Sindirim Sitemine ve Bağışıklığa Yararı Nedir?
Probiyotik bakteriler çeşitli gastrointestinal (mide-barsak sistemi) ve bağışıklık aracılıklı hastalıklarda 20.yy itibari ile kullanılmaktadır
. Zehirli atıkların bağırsak epiteline yapışmasına engel olurlar ve bağırsak bariyerini iyileştirirler.⁵
 

ÇİNKO Mineralinin Vücuda Etkisi Nedir?
Çinko virüsün vücut hücrelerine yapışmasını engeller, bağışıklık sistemi üzerinde çeşitli etkilere sahiptir
. Çinko eksikliği uzun süredir enfeksiyon riski ile ilişkilendirilmektedir.⁵’⁶
 
Beta Glukan / Probiyotik/ Çinko kombinasyonu Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.
Ürün içeriğini incelemek için tıklayınız

http://www.mdcpharma.com.tr/urun-probeta-786.html


 Referans;
1-A. Auinger et al. Yeast (1,3)-(1,6)-beta-glucan helps to maintain the body’s defence against pathogens: a double-blind, randomized, placebocontrolled, multicentric study in healthy subjects. Eur J Nutr (2013) 52:1913–1918
​2- Kovitvadhi et al. Effects of dietary supplementation with different levels and molecular weights of fungal β-glucan on performances, health and meat quality in broilers. Asian-Australas J Anim Sci 32:1548-1557
3- Ahmad A et al. Beta glucan: a valuable functional ingredient in foods. Crit Rev Food Sci Nutr. 2012;52(3):201-12.
4- Arena M.P. et al. Combinations of cereal β-glucans and probiotics can enhance the anti-inflammatory activity on host cells by a synergistic effect. Journal of Functional Foods/ May 2016
5-Richard Nahas et al. Complementary and alternative medicine for prevention and treatment of the common cold. Canadian Family Physician. Vol 57: January 2011
6- Singh M.et al. Zinc for the common cold. The Cochrane Collaboration. Published by JohnWiley & Sons, Ltd.
7- 
PROBETA Ürün İçerik Bilgisi